Almanya boşanma kanunları

Almanyada boşanma süresi ne kadar?

Ayrılık süresi Taraflar üç yıl ayrı yaşadıktan sonra her halukarda evlilik birliğinin sarsılmış olduğu kabul görmekte, ve boşanma gerçekleşebilmektedir. Alman aile hukukuna göre bir yıl ayrı yaşamadan boşanma yalnızca belli durumlarda; örneğin şiddet uygulanmış olması durumunda olabilir.

Almanya’da boşanma nasıl oluyor?

Boşanma başvurunuzu ya sizin ya da eşinizin ikamet ettiği yerdeki Aile Mahkemesinde yapmanız gerekir. Ancak mahkemede bir avukat tarafından temsil edilmeniz zorunlu olduğu için ("Anwaltzwang"), bu başvuruyu şahsen yapamazsınız. Yani mahkemeye başvurunuzu teslim edecek bir avukat tutmanız gerekmektedir.

Almanyada Bosandim Turkiyede taninmasi neler gerekiyor?

Eşlerin konsolosluk veya nüfus müdürlüğüne birlikte başvurmaları durumunda Almanya boşanma kararı, davaya gerek kalmadan Türkiye'de geçerli hale gelebilecektir. Taraflar birlikte başvurma şartını bizzat veya vekilleri aracılığı ile yerine getirebilirler.

Almanyada kimler evlenebilir?

Almanya'da yakın aile üyeleriyle (örneğin; büyükanne-büyükbaba, anne-baba, kardeşler, çocuklar veya torunlar) evlenmeye izin verilmemektedir. Bu yasak üvey kardeşler ve evlat edinilmiş çocuklar için de geçerlidir. 2017 Ekim ayından bu yana, aynı cinsiyetten olan çiftler de yasal olarak evlenme hakkına sahiplerdir.

Kadın boşanmak Istemezse dava ne kadar uzar?

Boşanmanın rededilmesi durumunda ise aynı boşanma nedeniyle 3 yıl tekrar boşanma davası açılması mümkün olmayacaktır. 3 yıl beklenmesi durumunda eşler tekrar bir araya gelmemişler ise, kusuru aranmaksızın aile mahkemesince boşanmaya karar verilir.

Almanyada kalabilmek icin kac yil evli kalmak gerekir?

Almanya'daki eşin en az 1 yıllık oturma iznine sahip olması, Kişilerin dilekçe tarihinde evli olması, Almanya'daki eş Türk ise yeterli büyüklükte konut ve yeterli gelir beyan etmesi gerekiyor. Bağımsız oturma en az 3 yıllık yasal evlilik süresinden sonra mümkündür.

Eşimi Almanyaya nasıl getirebilirim?

Almanya'da ikamet eden kişi kayıtlı olan eşini Almanya'ya yanına getirmek isteyebilir. Bunun için aile birleşimi vizesinden yararlanılabilir. Ancak eşin Almanya'ya gidebilmesi için iki tarafın da 18 yaşından büyük olmaları gerekir. Ayrıca eşin temel Almancasının bulunması gerekir.